buitenland

‘Luchtaanvallen op Aleppo opgeschort’

Door ANP - 18 oktober 2016

ALEPPO (ANP) – De Russische en Syrische luchtmacht hebben hun luchtaanvallen op Aleppo sinds dinsdagmorgen 08.00 uur (Nederlandse tijd) opgeschort. De Russische minister van Defensie Sergej Shoigu zei dat tot de maatregel is besloten in verband met de voor donderdag afgekondigde ‘humanitaire pauze’.

Moskou maakte maandag bekend dat het Russische leger donderdag van 08.00 tot 16.00 uur plaatselijke tijd geen bommen en raketten meer zal vallen op het oostelijk deel van de stad in het noorden van Syrië.

Door de tijdelijke, eenzijdige wapenstilstand waaraan ook de regeringstroepen van president Bashar al-Assad zich volgens Syrië zullen houden, moeten de duizenden inwoners van de zwaar belegerde wijken in Aleppo de gelegenheid krijgen een goed heenkomen te zoeken .Ook kunnen gewonden in veiligheid worden gebracht.