buitenland

Massale protesten tegen president Venezuela

Door ANP - 26 oktober 2016

CARACAS (ANP) – Honderdduizenden mensen door heel Venezuela zijn woensdag de straat op gegaan om te protesteren tegen president Nicolas Maduro. De woedende demonstranten vinden dat Maduro zich als een dictator gedraagt.

De kiescommissie, die op de hand is van de president, zette vorige week een streep door plannen voor een referendum, omdat er zou zijn gefraudeerd met de ingezamelde handtekeningen. Volgens de oppositie, die al langer van Maduro probeert af te komen, heeft de president druk uitgeoefend op de rechterlijke macht en de kiescommissie om een stokje te steken voor het referendum.

De autoriteiten leken woensdag stappen te nemen om de demonstraties in te perken. In de hoofdstad Caracas werden op sommige plekken wegversperringen opgeworpen door de veiligheidsdiensten. Ook waren enkele metrostations gesloten.

De oppositie heeft de bevolking opgeroepen vrijdag het werk neer te leggen en om volgende week een mars te houden naar het presidentieel paleis in Caracas.