buitenland

Medicinale alcohol razend populair bij Russen

Door ANP - 05 oktober 2016

MOSKOU (ANP) – Russen geloven heilig dat medicinale drankjes met tientallen procenten alcohol geen enkel risico voor de gezondheid betekenen. Elk jaar slaan de Russen er liefst 600 miljoen liter van achterover.

De medicinale drankjes zijn in verhouding aangenaam goedkoop, meldt de Russische zender Life TV woensdag. Een fles zogenoemde medicinale ethylalcohol blijkt in de regio Kaloega, niet ver van Moskou, al te koop voor 29 eurocent. Dan krijgt de consument daarvan voor zijn gezondheid liefst 70 procent alcohol binnen.

Het Onderzoekscentrum voor Federaal en Regionaal Alcoholgebruik deelt de alcoholgebruikers in drie categorieën in. De succesvolle Russen, die 2,85 euro voor een liter zuivere wodka kunnen neertellen. De niet zo succesvolle Russen, die zich 1,45 euro voor een liter namaakwodka kunnen permitteren. Als laatste zijn daar de Russen die geen enkel succes hebben en de kopers zijn van goedkope, zogenoemde medicinale alcohol.