buitenland

Montegegro pakt bij verkiezingen Serviërs op

Door ANP - 16 oktober 2016

PODGORICA (ANP/DPA/RTR) – De politie in Montenegro heeft zondag op de verkiezingsdag twintig Servische burgers opgepakt vanwege een terreurverdenking. Dat heeft de baas van de Montenegrijnse staatspolitie Slavko Stojanovic gezegd.

,,Ze worden ervan verdacht dat ze geprobeerd hebben automatische wapens te vergaren om daarmee aanslagen te plegen op overheidsgebouwen, politieagenten en vertegenwoordigers van de overheid, onder wie hoge regeringsambtenaren”, zo zei de politiechef.

Bij de parlementsverkiezingen zondag heeft premier Milo Djukanovic de keuze tussen hechtere banden met de NAVO of met Rusland centraal gesteld.

De Servische premier Aleksandar Vukic liet weten dat hem niets bekend is over de arrestaties.