buitenland

Moordproces Nemtsov begonnen in Rusland

Door ANP - 03 oktober 2016

MOSKOU (ANP) – Het proces tegen de verdachten van de moord op de Russische oppositiepoliticus Boris Nemtsov is maandag van start gegaan in Moskou. De vijf Tsjetsjeense verdachten ontkennen allen iets te maken te hebben met de moord. De voormalige vicepremier werd vorig jaar op straat doodgeschoten, op steenworp afstand van het Kremlin.

Nemtsovs familie vreest dat de opdrachtgevers van de moord nooit zullen worden gevonden. Een advocaat van de familie zei tegen de rechter dat het onderzoek naar de moord objectief noch volledig was geweest. Hij wees hierbij onder meer op het gebrek aan videobewijs, hoewel de moord werd gepleegd vlakbij het goed bewaakte Rode Plein en het Kremlin.

De beveiliging bij het begin van het proces was aanzienlijk. De verdachten werden door gewapende en gemaskerde agenten de rechtszaal ingeleid, meldt de BBC.