buitenland

Moskou ontkent hacken Amerikaanse computers

Door ANP - 08 oktober 2016

MOSKOU (ANP) – De Amerikaanse beschuldiging dat Russen achter het hacken van computers van de Democratische Partij zitten om de verkiezingen te frustreren, slaat nergens op. Dat heeft de staatssecretaris van Buitenlandse Zaken Sergei Riabkov zaterdag op de site van het ministerie gezet als reactie op de beweringen uit Washington een dag eerder. Die zijn volgens hem de ventilatie van een ,,ongekende anti-Russische hysterie” waarvoor geen enkel bewijs is.

De verhoudingen tussen beide grootmachten zijn momenteel slechter dan ooit, mede door de ontwikkelingen in Syrië en Oekraïne. Het Kremlin ontkent elke betrokkenheid bij de cyberaanval en het lekken van e-mails van de Democraten. Riabkov deed de Amerikanen opmerkelijk genoeg ook opnieuw het aanbod voor overleg en samenwerking in de strijd tegen internetfraude en computercriminaliteit. De Russen stelden dat vorig jaar ook al eens voor.