buitenland

Nieuwe migranten in Calais staan alleen

Door ANP - 27 oktober 2016

CALAIS (ANP) – Vluchtelingen die nu nog naar Calais reizen, worden niet meer geregistreerd en naar officiële opvangcentra gebracht. De stad en het departement Pas-de-Calais waren verantwoordelijk voor het vervoer en doorverwijzing van de 6000 bewoners van het grote kamp. Dat proces is echter afgesloten.

,,Het is niet de rol van Calais om de migranten van heel Europa op te vangen”, aldus donderdag Fabienne Buccio, de prefect van het departement. Terwijl de laatste bussen met vluchtelingen naar elders vertrokken, meldden zich alweer nieuwe vluchtelingen die vanuit Calais naar Groot-Brittannië willen. Deze mensen wordt gevraagd ,,zich te verspreiden”.

De autoriteiten zijn bezig de restanten van het kamp ‘de Jungle’ op te ruimen. Buccio verwacht dat die klus maandag is geklaard.