buitenland

Obama heeft al gestemd

Door ANP - 08 oktober 2016

CHICAGO (ANP/DPA) – President Obama heeft al zijn stem uitgebracht in de Amerikaanse presidentsverkiezingen. Tijdens een bezoek aan de stad Chicago maakte hij vrijdag gebruik van de mogelijkheid om vervroegd te gaan stemmen. De vraag op wie beantwoordde Obama met een grijns. Hij voert al geruime tijd campagne voor zijn partijgenote Hillary Clinton.

De eigenlijke verkiezingsdag is 8 november. In 37 Amerikaanse staten en de hoofdstad Washington kunnen mensen echter al eerder naar de stembus. Vier jaar geleden maakten bijna een derde van de kiezers gebruik van die mogelijkheid, dit jaar worden het er waarschijnlijk nog meer.

In theorie zijn ongeveer 200 miljoen Amerikanen stemgerechtigd. Het aantal mensen dat daadwerkelijk gaat stemmen is doorgaans veel lager. Dat komt voor een deel ook doordat vele hordes genomen moeten worden voordat men zich als kiezer kan laten registreren.