buitenland

Obama: Trump haalt mensen neer

Door ANP - 09 oktober 2016

CHICAGO (ANP) – President Obama stoort zich enorm aan de ,,ongelooflijke retoriek” van Donald Trump. Hij zei dat de Republikeinse presidentskandidaat uit onzekerheid andere mensen – ,,vrouwen, minderheden, immigranten, mensen met een ander geloof, gehandicapten, militairen en veteranen” – neerhaalt om zelf groter te lijken.

,,Dat is niet een karaktertrek die ik wil aanraden” voor iemand die president van de Verenigde Staten wil worden, zei Obama volgens CNN op een campagnebijeenkomst voor een kandidaat-senator van zijn partij in Chicago.

Obama wilde de uitlatingen van Trump ,,niet herhalen, omdat er kinderen bij zijn”’. Maar ze geven aan dat Trump ,,weinig geeft om fundamentele waarden”. ,,Het vertelt je dat hij erg onzorgvuldig om zal springen met de beleefdheid en het respect die een levendige democratie vereist.”