buitenland

Obama wil mensen naar Mars

Door ANP - 11 oktober 2016

WASHINGTON (ANP) – Amerika’s ,,verhaal in de ruimte” moet een nieuw hoofdstuk krijgen: een bemande missie naar Mars. Dat doel heeft de Amerikaanse president Barack Obama dinsdag aangekondigd. In de jaren dertig van deze eeuw moeten wat hem betreft voor het eerst mensen naar Mars reizen en veilig terugkeren.

Op de website van CNN betoogde Obama dinsdag dat ruimtevaart uiteindelijk het leven op aarde beter maakt. ,,Als we ons leiderschap in de ruimte deze eeuw nog sterker maken dan in de volgende, zullen we niet alleen profijt hebben van de daarmee gepaard gaande vooruitgang op het gebied van energie, gezondheidszorg, landbouw en kunstmatige intelligentie. We zullen ook een betere kennis krijgen van onze omgeving en onszelf.”

De missies naar Mars moeten voortkomen uit samenwerking tussen de overheid en de private sector.