buitenland

Overleg tussen Lavrov en Kerry over Syrië

Door ANP - 12 oktober 2016

MOSKOU (ANP/RTR/DPA) – De Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergej Lavrov en zijn Amerikaanse collega John Kerry ontmoeten elkaar zaterdag in Lausanne om over de situatie in Syrië te praten en na te denken over de stappen die nodig zijn voor een politieke oplossing van de conflicten in het land.

Dat heeft Moskou woensdag bekendgemaakt. Weinig later bevestigde Washington de afspraak van Kerry met Lavrov in Zwitserland. Het is de bedoeling dat ook regeringsvertegenwoordigers van Saudi-Arabië, Turkije, Qatar en Iran aanschuiven bij de bespreking.

Een week geleden schortten de Amerikanen het overleg met Rusland over een nieuwe wapenstilstand in de zwaar belegerde stad Aleppo nog op. Omdat beide grootmachten totaal verschillende belangen hebben in Syrië, is het gevaar van escalatie in de hele regio en zelfs buiten het Midden-Oosten bepaald niet hypothetisch.