buitenland

Poetin vervangt Moetko als minister van Sport

Door ANP - 19 oktober 2016

MOSKOU (ANP/DPA) – De Russische president Vladimir Poetin heeft Vitali Moetko woensdag ontheven uit zijn functie als minister van Sport. Pavel Kolobkov, een van de beste degenschermers ooit, wordt zijn opvolger. De olympisch kampioen van Sydney 2000 was al staatssecretaris.

Moetko blijft actief actief in het kabinet van Dmitri Medvedev als vicepremier die toezicht gaat houden op het jeugdbeleid, toerisme én sport. Hij lag als sportminister onder vuur wegens het enorme dopingschandaal dat bijna leidde tot een complete verbanning van Russische atleten op de Olympische Spelen van Rio. Het hoofd van het nationaal olympisch comité, Aleksander Zjoekov, kondigde onlangs ook zijn vertrek al aan.

Moetko, een vertrouweling van Poetin, blijft ook voorzitter van de Russische voetbalbond, belangrijk in de voorbereiding op het WK van 2018.