buitenland

Politie Chemnitz laat twee verdachten vrij

Door ANP - 09 oktober 2016

DRESDEN (ANP) – De Duitse politie heeft zondag twee van de drie personen vrijgelaten die een dag eerder in Chemnitz waren gearresteerd wegens mogelijke betrokkenheid bij de voorbereiding van een bomaanslag. De man die nog vastzit, een Syriër, blijft verdacht van medeplichtigheid. Het onderzoek voor de verlenging van zijn voorlopige hechtenis is gaande.

De 22-jarige hoofdverdachte, eveneens geboren in Syrië, is nog altijd spoorloos. In zijn woning werden zaterdag, na een tip van de nationale inlichtingendienst, explosieven gevonden die vermoedelijk bestemd waren voor een terroristische gewelddaad.

Een woordvoerster van het Openbaar Ministerie van de deelstaat Saksen bevestigde dat de gezochte Syriër, omschreven als staatsgevaarlijk, zaterdag net wist te ontsnappen aan de politie-eenheid die werd ingezet. Vlak voor de inval zagen agenten een schim bewegen in het huis. In de overtuiging dat het om de vermoedelijke terrorist ging, werd een waarschuwingsschot gelost. De aanname dat hij zich binnen had verstopt, bleek echter niet te kloppen.