buitenland

Politie op de vuist met migranten in Calais

Door ANP - 01 oktober 2016

CALAIS (ANP/RTR) – De Franse politie heeft zaterdag traangas en waterkanonnen gebruikt om een demonstratie in havenplaats Calais uiteen te jagen. Migranten en actievoerders waren daar de straat op gegaan om te demonstreren tegen de komende sluiting van het grote migrantenkamp bij de plaats.

Ongeveer tweehonderd migranten en vijftig sympathisanten hadden zich, ondanks een verbod van de autoriteiten, verzameld onder een brug nabij het asielzoekersdorp, beter bekend als ‘de jungle’. De politie raakte slaags met de groep toen zij de migranten wilde terugdringen naar het kamp. Eerder op de dag waren vier bussen waarmee ongeveer 150 actievoerders onderweg waren naar Calais door de politie tegengehouden.

De Franse president Hollande heeft gezegd dat hij het migrantenkamp voor het eind van het jaar wordt gesloten.