buitenland

Politieagent overleden bij protesten Venezuela

Door ANP - 27 oktober 2016

CARACAS (ANP) – Bij de massale protesten in Venezuela is woensdagavond laat een politieagent om het leven gekomen. Twee andere agenten raakten gewond. Dat zei de minister van Binnenlandse Zaken Nestor Reverol. De oppositieleider Henrique Capriles zei eerder dat bij de marsen 120 mensen gewond zijn geraakt.

Honderdduizenden mensen door heel Venezuela gingen woensdag de straat op om te protesteren tegen president Nicolas Maduro. De woedende demonstranten vinden dat Maduro zich als een dictator gedraagt.

De kiescommissie, die op de hand is van de president, zette vorige week een streep door plannen voor een referendum, omdat er zou zijn gefraudeerd met de ingezamelde handtekeningen. Volgens de oppositie, die al langer van Maduro probeert af te komen, heeft de president druk uitgeoefend op de rechterlijke macht en de kiescommissie om een stokje te steken voor het referendum.