buitenland

Ruim 8100 migranten in ‘jungle’ Calais

Door ANP - 22 oktober 2016

CALAIS (ANP/BELGA) – Kort voordat de Franse autoriteiten beginnen met de ontruiming van het vluchtelingenkamp ‘de jungle’ bij Calais, zitten er ruim 8100 vluchtelingen in dit geïmproviseerde kamp. Dat blijkt uit een telling zaterdag van hulporganisaties die migranten helpen.

De organisaties L’Auberge des Migrants, Help Refugees en Utopia 56 vrezen dat een groot aantal van de 8100 illegalen na de ontruiming van de jungle in een andere vluchtelingenkamp terechtkomt, met veel minder voorzieningen en zonder hulpverleners. Volgens de hulporganisaties zouden veel van die migranten in handen van mensensmokkelaars kunnen vallen, zeker omdat de winter in aantocht is.

De Franse autoriteiten beginnen maandag met het weghalen van de migranten.