buitenland

Steekpartij Brussel mogelijk terrorisme

Door ANP - 05 oktober 2016

BRUSSEL (ANP) – De man die woensdag in Brussel twee agenten neerstak wordt in verband gebracht met terrorisme. ,,Er zijn redenen om aan te nemen dat het om een terroristische aanslag gaat”, aldus een woordvoerder van het federaal parket, dat het onderzoek heeft overgenomen. Hij wil verder geen commentaar geven.

Een agent werd in de nek gestoken, de andere in de buik. De dader ging ervandoor, maar een politieteam schoot hem even later in zijn been en hield hem aan. Daarbij brak een derde agent zijn neus. De agenten zijn niet in levensgevaar en naar een ziekenhuis gebracht, evenals de dader.

De steekpartij vond iets voor het middaguur plaats op de Lambermontlaan in de Brusselse gemeente Schaarbeek toen de agenten de man wilden controleren. Het motief en de identiteit van de aanvaller zijn nog onduidelijk. Het Openbaar Ministerie onderzoekt de zaak.