buitenland

Trump weer van aanranding beschuldigd

Door ANP - 14 oktober 2016

WASHINGTON (ANP) – Donald Trump is vrijdag opnieuw door een vrouw beschuldigd van aanranding. Kristin Anderson vertelde de Washington Post dat ze begin jaren negentig in een club in New York door Trump onder haar rok werd gegrepen.

Het voorval duurde naar haar zeggen niet langer dan dertig seconden, maar dat het Trumps hand was die onder haar rok verdween betwijfelt Anderson niet. Ze zat op een bank in een club in Manhattan toen ze opeens een hand onder haar rok voelde, die omhoogging over haar dij en eindigde op haar vagina. Pas nadat ze de hand had weggeduwd en de bank af was gevlucht draaide Anderson zich om en herkende ze Trump.

Het Trump-kamp ontkent de beschuldiging, maar Andersons verhaal strookt met de uitspraken die Trump deed in de video uit 2005 die vorige week uitkwam. Daarin leek de Republikeinse presidentskandidaat op te scheppen dat als je beroemd bent, je vrouwen kan aanranden. ,,Je kan ze bij de poes grijpen, je kan alles doen”, zei Trump.