buitenland

Trump weer van aanranding beschuldigd

Door ANP - 14 oktober 2016

WASHINGTON (ANP) – Donald Trump is vrijdag opnieuw door een vrouw beschuldigd van aanranding. Kristin Anderson vertelde de Washington Post dat ze begin jaren negentig in een club in New York door Trump onder haar rok werd gegrepen.

Het voorval duurde naar haar zeggen niet langer dan dertig seconden, maar dat het Trumps hand was die onder haar rok verdween betwijfelt Anderson niet. Ze zat op een bank in een club in Manhattan toen ze opeens een hand onder haar rok voelde, die omhoogging over haar dij en eindigde op haar vagina. Pas nadat ze de hand had weggeduwd en de bank af was gevlucht draaide Anderson zich om en herkende ze Trump.

,,Het was geen seksuele versierpoging”, zei Anderson. ,,Ik weet niet waarom hij het deed. Het was alsof hij wilde bewijzen dat hij het kon flikken, dat er niks zou gebeuren. Er was geen gesprek. We keken niet eens in elkaars richting. Het was willekeurig, zeer nonchalant van zijn kant.”

The Apprentice

Summer Zervos, die in het verleden aan reality-show The Apprentice meedeed, zei vrijdag eveneens te zijn aangerand door Trump. De eerste keer dat Zervos Trump ontmoette werd ze ongevraagd gezoend. Toen ze op een later moment een afspraak met Trump had bij een hotel in Los Angeles om het over een baan te hebben, begon hij haar opnieuw te zoenen. Beide keren wees ze hem af.

Het Trump-kamp ontkent de beschuldiging, maar diverse verhalen stroken met de uitspraken die Trump deed in de video uit 2005 die vorige week uitkwam. Daarin leek de Republikeinse presidentskandidaat op te scheppen dat als je beroemd bent, je vrouwen kan aanranden. ,,Ik zoen ze gewoon, ik wacht niet eens. Je kan ze bij de poes grijpen, je kan alles doen”, zei Trump. Sinds de opname uitkwam hebben diverse vrouwen gezegd te zijn aangerand door Trump.

Oude uitspraken

Maar het zijn niet alleen de beschuldigingen die Trump parten spelen. Naar aanleiding van de verhalen zijn Amerikaanse media met een hernieuwd enthousiasme in oude uitspraken van Trump gedoken. Zo dook deze week onder meer een video op waarin Trump over een jong meisje zegt: ,,Over tien jaar ga ik met haar uit. Kan je het je voorstellen?”