buitenland

VS beschuldigt Moskou van politiek hacken

Door ANP - 08 oktober 2016

WASHINGTON (ANP) – De Amerikaanse regering heeft vrijdag de Russische regering voor het eerst openlijk beschuldigd van het hacken van computerservers van politieke instellingen en het lekken van e-mails. Het doel hiervan zou het ,,verstoren van het Amerikaanse verkiezingsproces” zijn.

,,Wij zijn er op grond van de omvang en gevoeligheid van deze pogingen van overtuigd dat alleen de hoogste Russische functionarissen deze activiteiten kunnen hebben goedgekeurd”, aldus een verklaring van het ministerie van Binnenlandse Veiligheid en het Bureau van de Nationale Inlichtingendirecteur.

,,Dergelijke activiteit is Moskou niet vreemd – de Russen hebben in Europa en Eurazië soortgelijke tactieken en technieken gebruikt om, bijvoorbeeld, de publieke opinie daar te beïnvloeden.”