buitenland

VS verbannen Galaxy Note uit vliegtuigen

Door ANP - 14 oktober 2016

WASHINGTON (ANP) – De Samsung Galaxy Note 7 is niet langer welkom in vliegtuigen in de Verenigde Staten. Het ministerie van Transport maakte vrijdag bekend dat de geplaagde smartphone niet meer mag worden meegenomen in een vliegtuig.

Het Zuid-Koreaanse concern liet eerder weten de productie van de Galaxy Note 7 geheel te staken, na een reeks incidenten waarbij exemplaren van het toestel in brand waren gevlogen. Samsung probeerde het probleem nog te verhelpen, maar slaagde hier niet in. Gedupeerde consumenten kunnen hun geld terugkrijgen.

Het verbod geldt voor zowel handbagage als koffers die het ruim in gaan. Vanaf zaterdag kan het toestel ook niet meer per post worden verstuurd. ,,We erkennen dat deze telefoons verbannen uit de luchtvaart onhandig zal zijn voor sommige passagiers, maar de veiligheid van iedereen aan boord is de prioriteit”, zei minister van Transport Anthony Foxx in een verklaring.