buitenland

VS veroordelen rakettest Noord-Korea

Door ANP - 15 oktober 2016

WASHINGTON (ANP/RTR) – De Verenigde Staten hebben de mislukte poging van Noord-Korea om een middellange ballistische raket te lanceren nabij de stad Kusong in het noordwesten van het land, streng veroordeeld. Dat liet het Pentagon zaterdag weten.

,,We veroordelen deze en alle andere recente rakettesten van Noord-Korea”, zei de Amerikaanse marinebevelhebber Gary Ross. ,,We zijn van plan onze zorgen bij de Verenigde Naties kenbaar te maken om ons sterk te maken voor een internationaal standpunt dat Noord-Korea verantwoording moet afleggen voor deze zaken.”

Het Pentagon liet weten dat de Amerikaanse toezegging de bondgenoten in de regio, waaronder Zuid-Korea en Japan, te verdedigen, door deze Noord-Koreaanse acties alleen maar sterker wordt. De rakettest vormde volgens het Pentagon geen gevaar voor de VS.