buitenland

Ziekenhuis in Aleppo gebombardeerd

Door ANP - 01 oktober 2016

ALEPPO (ANP/DPA) – Bij luchtaanvallen in het noordoosten van de stad Aleppo, waar een hevige strijd woedt tussen rebellen en regeringstroepen, is zaterdag een ziekenhuis gebombardeerd. Het ziekenhuis werd getroffen door twee zogenoemde barrel bombs. Dat meldde de medische staf van het ziekenhuis.

Barrel bombs zijn vaten met explosieven en scherven die veelal uit helikopters worden gegooid. Ze worden gebruikt door het Syrische leger.

Volgens het Syrisch Observatorium voor de Mensenrechten is een burger om het leven gekomen en raakten meerdere mensen gewond. Het ziekenhuis is buiten gebruik geraakt.

Gewelddadige bombardementen

Aleppo onderging de afgelopen dagen de meest gewelddadige bombardementen van de Syrische en de Russische luchtmacht sinds het begin van de burgeroorlog in 2011. Critici beschuldigen Syrië en Rusland ervan bewust ziekenhuizen te bombarderen. Beide landen ontkennen die beschuldigingen.

De Franse minister van Buitenlandse Zaken, Jean-Marc Ayrault, noemde het bombardement van een ziekenhuis in de Syrische stad Aleppo, een oorlogsmisdaad. ,,Frankrijk roept de Veiligheidsraad bijeen om aan deze onacceptabele tragedie een einde te maken”, aldus de minister.