buitenland

ANC beslist over lot van president Zuma

Door ANP - 28 november 2016

PRETORIA (ANP) – Hert dagelijks bestuur van het ANC beslist mogelijk maandag over het lot van Jacob Zuma. De 74-jarige president van Zuid-Afrika wordt achtervolgd door schandalen. Al jarenlang zijn er beschuldigingen over corruptie, steekpenningen en witwaspraktijken. Niet alleen tegen Zuma zelf, maar ook tegen zijn vermogende familie.

Het partijbestuur sprak al het hele weekeinde over de zaak. Drie leden van Zuma’s kabinet hebben de president openlijk opgeroepen af te treden. Verder ligt er een voorstel tot een officiële motie van afkeuring op tafel, gedaan door de minister van Toerisme, Derek Hanekom.

Het dagelijks bestuur is bijeen in Pretoria, de bestuurlijke hoofdstad van Zuid-Afrika. Het bestuur heeft de macht om Zuma uit de partij te zetten. Naar verluidt verlopen de discussies over het lot van de president ‘verhit’.