buitenland

Arrestaties Israël om grote branden

Door ANP - 25 november 2016

TEL AVIV (ANP/RTR) – De Israëlische politie heeft twaalf mensen aangehouden in verband met de grote branden die de afgelopen dagen Israël teisterden. Dat heeft de politie vrijdag bekendgemaakt.

,,We gaan ervan uit dat de gevallen van brandstichting ingegeven zijn door nationalistische motieven”, zei politiechef Roni Alscheich donderdag. Israëlische media spreken van een ‘vuurintifada’ van Palestijnen. Of de arrestanten inderdaad Palestijnen zijn, heeft de politie niet bekendgemaakt. Volgens minister van Openbare Veiligheid Gilad Erdan is meer dan de helft van de branden aangestoken.

De branden woedden in verscheidene delen van het land, waaronder in de omgeving van Nazareth en Jeruzalem. De grootste brand woedde bij de havenstad Haifa. Daar moesten tienduizenden mensen worden geëvacueerd. Haifa telt ongeveer 270.000 inwoners en is de derde grootste stad van Israël.