buitenland

Bedrag voor hertelling VS snel ingezameld

Door ANP - 24 november 2016

WASHINGTON (ANP) – In drie Amerikaanse staten die de doorslag hebben gegeven voor de verkiezingswinst van Donald Trump, wordt een hertelling van de stemmen steeds waarschijnlijker. Presidentskandidaat van de kleine Groene Partij Jill Stein heeft in korte tijd genoeg geld ingezameld om de aanvragen voor hertellingen te bekostigen.

De teller stond donderdag, een halve dag nadat Stein haar actie aankondigde, al op bijna 2,5 miljoen dollar. Dat is ruim voldoende om de griffiekosten te kunnen voldoen. Die bedragen 1,1 miljoen voor Wisconsin, 600.000 dollar voor Michigan en een half miljoen voor Pennsylvania.

De eerste staat waar een aanvraag wordt ingediend is Wisconsin. De deadline daarvoor is vrijdag. Intussen gaat de crowdfundingactie verder. Om ook de advocaten te kunnen betalen, denkt Stein in totaal 6 tot 7 miljoen nodig te hebben.