buitenland

Brazilië rouwt drie dagen na vliegtuigcrash

Door ANP - 29 november 2016

BRASILIA (ANP/RTR/DPA) – De Braziliaanse president Michel Temer heeft drie dagen van nationale rouw afgekondigd om de vele Braziliaanse slachtoffers van de vliegramp in Colombia te herdenken. ,,In dit treurige uur, deze tragedie voor tientallen families, wil ik mijn medeleven uitspreken”, aldus Temer dinsdag in een verklaring. Hij beloofde dat de overheid al het mogelijke zal doen om de nabestaanden bij te staan.

Volgens de laatste berichten kwamen 76 mensen om het leven door de crash in de buurt van eindbestemming Medellin, in Colombia. Vijf inzittenden brachten het er levend vanaf.

In het verongelukte toestel zat ook de selectie van de Braziliaanse voetbalclub Chapecoense. Zo’n twintig journalisten reisden met de club mee voor de eerste finalewedstrijd van de Copa Sudamericana, die de Brazilianen zouden spelen tegen Atlético Nacional.