buitenland

Campagneclimax Clinton in Philadelphia

Door ANP - 03 november 2016

PHILADELPHIA (ANP) – Hillary Clinton rondt haar verkiezingscampagne maandagavond af in Philadelphia, samen met haar man Bill en dochter Chelsea en met partijgenoot en president Barack Obama en zijn vrouw Michelle. Bill was president van de VS van 1993 tot 2001. Hillary hoopt de post te winnen in de verkiezingen van dinsdag 8 november.

Clintons campagneteam heeft donderdag bekendgemaakt dat de ‘campagneclimax’ in Philadelphia zal zijn, maar het is nog niet duidelijk waar precies.

Philadelphia is een historische stad waar in 1776 de Amerikaanse onafhankelijkheid werd uitgeroepen. Het is ook de grootste stad van de staat Pennsylvania waar de politieke strijd hevig woedt. De eerste Europeanen in het gebied waren rond 1630 vooral Nederlanders, gevolgd door onder anderen Zweden en Britten. Het is officieel de tweede staat van het land dat nu naast de hoofdstad Washington D.C. vijftig staten kent.