buitenland

China optimistisch over handel met VS

Door ANP - 22 november 2016

WASHINGTON (ANP/RTR) – De Chinese vice-premier Wang Yang is optimistisch over de handelstoekomst met de Verenigde Staten. Dat zei hij dinsdag. Alhoewel het beleid van de VS richting China onzeker is, wordt Wang gesterkt in zijn optimisme door het enthousiasme van de Amerikaanse zakengemeenschap voor de handel tussen beide landen.

Tijdens een lunch met Chinese en Amerikaanse zakenlieden zei de vice-premier dat bedrijven en de Amerikaanse regering ,,uiteindelijk de juiste keuzes zullen maken” om de voordelen te plukken van de marktmogelijkheden in de Chinese economie. ,,Net als de verkiezingen is het afwachten en lastig te voorspellen wat de regering van de VS gaat doen.”

De uitspraken van Wang komen op het moment dat Donald Trump nog eens duidelijk maakte in een videoboodschap dat de VS zich straks zal terugtrekken uit het trans-Atlantische vrijhandelsakkoord TTIP. China doet niet mee aan dat akkoord en heeft een eigen verdrag geopperd zonder Washington maar zou misschien nu wel kunnen inspringen als de VS zich daadwerkelijk terugtrekt.