buitenland

Clinton vervolgen hoeft van Trump niet meer

Door ANP - 22 november 2016

NEW YORK (ANP) – Donald Trump ziet ervan af verder onderzoek te laten doen naar de Clinton-stichting of het omstreden gebruik van een particuliere e-mailserver door Hillary Clinton. Dat heeft zijn voormalige campagneleidster Kellyanne Conway dinsdag gezegd in het veelbekeken programma Morning Joe van MSNBC.

Met zijn besluit wijkt Trump af van een van de grote beloften uit zijn campagne. ,,Als ik win, zal ik mijn minister van Justitie instrueren een speciale aanklager te benoemen om uw zaak te bekijken”, had Trump in oktober tijdens het tweede verkiezingsdebat tegen zijn Democratische rivale gezegd. Zijn oproep ‘sluit haar op’ werd op menig verkiezingsbijeenkomst van de Republikeinse presidentskandidaat overgenomen.

,,Als Donald Trump haar kan helpen er weer bovenop te komen, is dat misschien wel juist om te doen”, zei Conway. Nu Trump zich voorbereidt om het Amerikaanse presidentschap op zich te nemen ,,heeft hij wel andere zaken aan zijn hoofd dan dingen die als de campagne klinken”.