buitenland

Deel Mosul zit zonder water door gevechten

Door ANP - 29 november 2016

MOSUL (ANP) – In Mosul dreigt volgens de Iraakse autoriteiten een ,,humanitaire ramp” doordat een belangrijke waterleiding is kapotgeschoten tijdens de gevechten tussen het leger en de terreurbeweging IS. Ongeveer 650.000 inwoners van de belegerde stad zitten nu zonder water, stelde een provinciebestuurder dinsdag.

,,Het onderhoudsteam kan niet bij de leiding, omdat die in een gebied ligt waar om gevochten wordt”, schetste Hussam al-Abar van de provinciale raad het probleem.

Met hulp van Koerdische strijders, sjiitische milities en straaljagers van een internationale coalitie probeert het Iraakse leger de stad te heroveren op IS. Voordat de terreurbeweging Mosul veroverde in 2014, was het de derde stad van het land met bijna twee miljoen inwoners.