buitenland

Doden bij aanslag in Zuid-Turkse stad Adana

Door ANP - 24 november 2016

ADANA (ANP) – Bij een bomaanslag op de parkeerplaats voor het gouverneurskantoor in de zuidelijke Turkse stad Adana zijn donderdagochtend zeker twee mensen om het leven gekomen en meer dan twintig gewond geraakt. Dat heeft de burgemeester gezegd tegen de nieuwszender CNN Turk. Volgens het persbureau DHA ontplofte een in een auto verborgen bom.

De verantwoordelijkheid is nog niet opgeëist. Minister voor Europese Zaken Ömer Celik veroordeelde de ,,terreur” en sprak van een ,,laffe aanslag”.

Turkije is in de afgelopen maanden meermalen getroffen door aanslagen van de verboden Koerdische Arbeiderspartij PKK en de daarmee verbonden groep TAK. Andere aanslagen zijn gepleegd door de terreurmilitie Islamitische Staat.