buitenland

Doden bij aardbeving in mijngebied Polen

Door ANP - 30 november 2016

WARSCHAU (ANP/RTR) – Bij een aardbeving in Polen zijn twee doden gevallen. Ook worden zeker zes mensen vermist. Dat meldt het staatspersbureau PAP.

De beving op een schaal van 4.4 en slechts tien kilometer onder het aardoppervlak, vond plaats bij de Rudna-mijn in het zuidwesten van Polen. Om 21.09 uur dinsdagavond was de beving voor het eerst opgemerkt door de United States Geological Survey. De ondiepe beving zou de effecten op de mijn kunnen vergroten volgens het geologische bureau. De Rudna is een kopermijn in beheer van de Poolse overheid.

Poolse autoriteiten hebben het zelfs over een diepte van slechts 1500 meter onder de grond. Door de aardbeving is de mijn ingestort. Een woordvoerder van het mijnbedrijf meldde dat zestien mensen in het gevarengebied aan het werk waren. Negen mensen konden geëvacueerd worden, waarvan er een later overleed. Een andere dode is gevonden onder het puin. Drie zwaargewonden zijn naar het ziekenhuis gebracht maar zijn niet in levensgevaar.