buitenland

Doden gevallen bij stembureaus Californië

Door ANP - 09 november 2016

AZUSA (ANP) – Twee personen zijn dinsdag om het leven gekomen bij een schietpartij in Azusa, in de Amerikaanse staat Californië. Zeker drie burgers raakten gewond, meldden Amerikaanse media. Twee verkeren in kritieke toestand. Behalve een burger is ook de schutter dood.

Toen agenten aankwamen op de plek des onheils loste de schutter zeker twintig schoten in hun richting, zei een politiebron tegen de LA Times. Vervolgens vluchtte de schutter een huis in. Hier werd het lichaam van de schutter enkele uren later gevonden. Het is nog onduidelijk of hij zelfmoord pleegde of door politiekogels om het leven kwam.

Volgens de lokale kiescommissie zitten er twee stembureaus in de buurt van waar de schoten werden gelost. Kiezers werden opgeroepen deze locaties te mijden. In zeker een stembureau moesten de aanwezigen binnen blijven, weet CNN.

De autoriteiten denken niet dat de schietpartij iets te maken had met de verkiezingen, maar wisten niet wat het motief wel was.