buitenland

Drie voetballers overleven vliegramp

Door ANP - 29 november 2016

MEDELLIN (ANP) – Drie spelers van de Braziliaanse voetbalclub Chapecoense hebben de vliegramp maandagavond in Colombia overleefd. De Colombiaanse autoriteiten maakten dinsdag bekend dat drie voetballers tussen de in totaal vijf overlevenden zitten. De overige 76 inzittenden van het Boliviaanse vliegtuig, dat in de buurt van Medellin neerstortte, zijn allemaal omgekomen.

Aan boord van het toestel zaten 72 passagiers en negen bemanningsleden. Een aanzienlijk deel van het vliegtuig was gevuld met spelers, stafleden, gasten en volgers van de Braziliaanse club Chapecoense. De Braziliaanse ploeg zou woensdag in Medellin de finale van de Copa Sudamericana spelen tegen Atlético Nacional.

Volgens Braziliaanse media zijn de drie overlevenden uit de selectie doelman Danilo, reservekeeper Jakson Follmann en verdediger Alan Ruschel.