buitenland

‘Duizenden vluchten uit Oost-Aleppo’

Door ANP - 28 november 2016

DAMASCUS (ANP) – Duizenden burgers hebben het door rebellen gecontroleerde deel van Aleppo verlaten sinds regeringstroepen verschillende wijken hebben heroverd. Het Syrische Observatorium voor de Mensenrechten spreekt van 10.000 inwoners die naar het westen en noorden van de stad zijn gevlucht.

De nu twee weken durende aanval gaat gepaard met aanhoudende luchtaanvallen en zwaar artillerievuur op posities van rebellen. Het regeringsleger probeert het rebellengebied in twee delen te splitsen. Volgens het Observatorium zijn daarbij ten minste 225 burgers om het leven gekomen.

De cijfers lopen wel enigszins uiteen. Syrische staatsmedia houden het volgens de BBC op 1500 en Rusland spreekt van 2500 burgers die Oost-Aleppo hebben verlaten.