buitenland

Elton John treedt niet op voor Trump

Door ANP - 23 november 2016

LONDEN (ANP) – De Britse zanger Elton John zal geen optreden verzorgen om de inauguratie van de gekozen Amerikaanse president Donald Tromp op te luisteren. Dat heeft zijn woordvoerster Fran Curtis woensdag gezegd als reactie op het ‘nieuws’ dat Anthony Scaramucci via de BBC naar buiten bracht. Deze economisch adviseur van de Republikein tijdens diens verkiezingscampagne stelde in het bewuste radio-interview dat Trump een positieve houding heeft ten aanzien van de rechten van homoseksuelen.

,,Elton John gaat voor ons een concert geven op de National Mall in Washington ter gelegenheid van de beëdiging”, zei Scaramucci in het programma ‘HARDtalk’. ,,Elton treedt niet op bij de inauguratie van Trump”, repliceerde Curtis namens de beroemde artiest. Sir Elton maakte eerder al bezwaar tegen het zonder toestemming gebruikmaken van zijn songs ‘Rocket Man’ en ‘Tiny Dancer’ tijdens presentaties van Trump in het land.