buitenland

Franciscus ontmoet Hawking

Door ANP - 29 november 2016

VATICAANSTAD (ANP/DPA) – ,,God is overbodig. Voor het ontstaan van het universum hebben we geen god als verklaring nodig.” De wereldberoemde Britse astrofysicus Stephen Hawking die deze uitspraken ooit deed, was dinsdag in Rome te gast bij paus Franciscus.

Hawking (74) was de afgelopen dagen aanwezig bij een bijeenkomst van de pauselijke academie van wetenschappen. De wetenschapper is lid van deze academie. De paus (79) maakte van de gelegenheid gebruik Hawking op te roepen mee te bouwen aan een ecologische samenleving. Tegelijk verweet de kerkvorst de internationale politiek niet te luisteren naar de waarschuwingen van de wetenschappers over milieu en planeet.

,,Er is geen bewijs dat god niet bestaat.” Met die uitspraak van Hawking kan de paus zich troosten. De mens heeft ondertussen nog duizend jaar op deze planeet te gaan. Dan is de aarde op en moet de mensheid naar een andere planeet verhuizen, aldus de astrofysicus.