buitenland

Melania Trump hekelt pesten via internet

Door ANP - 03 november 2016

BERWYN (ANP/BLOOMBERG) – Melania Trump, nog amper te zien geweest aan het front, heeft om haar man Donald te steunen in de race naar het Witte Huis donderdag een toespraak gehouden in Berwyn, Pennsylvania. Ze riep daarin op tot meer beleefdheid op het internet. De beoogde ‘first lady’ van de Republikeinen zei dat de ,,Amerikaanse cultuur te gemeen en te hard is geworden, vooral tegen kinderen en leraren”. Ze beklaagde zich vooral over het pestgedrag online.

,,Technologie heeft onze wereld veranderd, maar zoals alles met grote invloed heeft dat ook een keerzijde. Kinderen en tieners kunnen kwetsbaar zijn. Het doet pijn wanneer ze voor gek worden gezet of zich minderwaardig gaan voelen door opmerkingen over uiterlijk of intelligentie.”

Het voormalig Sloveense fotomodel (46) straalde een en al braafheid uit en wil dat als presidentsvrouw volhouden. ,,We moeten onze jeugd Amerikaanse waarden bijbrengen – vriendelijkheid, eerlijkheid, respect, mededogen, menslievendheid, begrip, samenwerking”, aldus mevrouw Trump. ,,Daar ga ik me vooral op richten als ik het voorrecht krijg first lady te worden.” Ze gaat bovendien de vrouwenrechten verdedigen.

Melania probeerde en passant ook haar echtgenoot wat beschaafder voor te stellen door te verwijzen naar hun beider zoon Barron en Donalds vaderlijke gevoelens in huiselijke kring ten tonele te voeren. ,,We praten een beetje over politiek en veel over het leven, huiswerk en sport. Ik wil dat mijn jongetje weet dat hij gezegend is in dit land te zijn geboren.”