buitenland

Minuut stilte voor Chapecoense op de velden

Door ANP - 29 november 2016

BARCELONA (ANP) – Diverse voetbalclubs hebben dinsdag een minuut stilte gehouden voor de slachtoffers van de vliegramp in Colombia, waarbij een groot deel van de selectie van Chapecoense om het leven kwam. Onder meer FC Barcelona en Real Madrid stonden voorafgaand aan de training stil bij de tragedie nabij Medellin. De twee Spaanse grootmachten staan zaterdag tegenover elkaar in Camp Nou, maar hebben woensdag allebei eerst een bekerwedstrijd op het programma staan.

Tientallen clubs en spelers, ook uit Nederland, hebben dinsdag hun medeleven betuigd met de slachtoffers en nabestaanden van de vliegramp. De Braziliaanse ploeg Chapecoense was op weg naar Colombia voor het eerste duel met Atlético Nacional in de finale van de Copa Sudamericana toen het vliegtuig met daarin de selectie neerstortte. Slechts drie spelers overleefden de crash.