buitenland

‘Mr. Big Mac’ Delligatti overleden

Door ANP - 30 november 2016

PITSBURGH (ANP) – De vader van de Big Mac is niet meer. De Amerikaanse hamburgergigant McDonald’s heeft woensdag bekendgemaakt dat Jim Delligatti, die de wereldberoemde stevige hap introduceerde, op 98-jarige leeftijd is overleden. Delligatti, sinds het midden van de jaren vijftig franchisehouder in en rond Pittsburgh, serveerde de dubbele hamburger met sla en saus voor het eerst in 1967 in zijn zaak in Uniontown, waar hij in 1918 werd geboren.

Ray Kroc, de oprichter en topman van McDonald’s, vond de de Big Mac zo’n verrijking dat hij een jaar later al besloot de super-sandwich overal in de Verenigde Staten op de kaart te zetten. Dat leverde hem geen windeieren op. Delligatti was ook de uitvinder van de Egg McMuffin, waarmee hij de aanzet gaf voor het ontbijtmenu.