buitenland

Nederlander opgepakt voor uitsteken ogen Belg

Door ANP - 07 november 2016

BRUSSEL (ANP) – In Brussel is zondag een Nederlander aangehouden op verdenking van het uitsteken van iemands ogen. De in België woonachtige verdachte heeft bekend dat hij heeft gevochten met het slachtoffer. Maar de 32-jarige I.A. kan niet met zekerheid bevestigen dat hij diens ogen heeft uitgestoken. Dat heeft het Openbaar Ministerie in Brussel maandag gemeld.

De Brusselse politie kreeg zondagochtend om 03.00 de melding van het macabere incident. Het 33-jarige slachtoffer uit Luik werd in slechte toestand naar een ziekenhuis gebracht. Zijn ogen en een lemmet werden in de buurt van de plaats van de vechtpartij in de deelgemeente Elsene gevonden. Hij verkeert niet in levensgevaar.

Het slachtoffer was volgens de krant La Capitale in Brussel voor een politieke vergadering van de Djiboutiaanse gemeenschap en zou daar vanwege een politiek meningsverschil zijn uitgezet. De activist werd vervolgens aangevallen door vier mensen. Nadat hij op zijn gezicht was geslagen en in zijn maag gestoken, werd hem volgens zijn familie te verstaan gegeven dat hij geen kritische teksten over hen meer op Facebook mag zetten. Vervolgens werd hij met een scherp mesje, mogelijk een scheermes, in zijn ogen gestoken.

Agenten troffen de Nederlander zondagmiddag bij toeval aan in een ziekenhuis waar hij zich liet behandelen en hielden hem aan. Hij komt later op de dag voor de onderzoeksrechter. Het onderzoek is nog in volle gang, aldus het parket. Dat heeft ook gevraagd om een onderzoek naar A.’s psychische gesteldheid.