buitenland

Noordwest-Italië geteisterd door hevige regen

Door ANP - 24 november 2016

TURIJN (ANP) – Het noordwesten van Italië lijdt als gevolg van hevige regenval onder overstromingen. In de regio’s Ligurië en Piëmont geldt de hoogste alarmfase, rood. Bij de grensplaats Ventimiglia is sinds de overstroming van de Roia een Nigeriaanse vluchteling vermist, meldt het Italiaanse persbureau ANSA donderdag.

In Piëmont veranderde de rivier Tanaro in een kolkende stroom. In het stadje Ormea, in de buurt van Cuneo, brak de aarde als gevolg van het riviergeweld open. Drie auto’s verdwenen in de kloof.

In de regio Ligurië bleven scholen en universiteiten donderdag in onder meer Genua, Savona en San Remo gesloten. Ook zijn veel openbare activiteiten geschrapt. Alarmfase rood geldt aan de Ligurische kust zeker nog tot vrijdagochtend.