buitenland

Ook zaterdag nog pilotenstaking Lufthansa

Door ANP - 25 november 2016

FRANKFURT (ANP) – Ook op zaterdag wordt er gestaakt door piloten van Lufthansa. Dat heeft de pilotenvakbond Vereinigung Cockpit (VC) donderdagavond bekendgemaakt.

Vrijdag is de derde dag van de staking en ook dan zijn er weer veel vluchten geannuleerd door Lufthansa: 830 vluchten zijn uit de dienstregeling geschrapt. Het gaat om korte en middellange vluchten, voornamelijk binnen Europa. Maar door de stakingen van afgelopen dagen sluit Lufthansa niet uit dat ook op vrijdag nog hinder wordt ondervonden bij langeafstandsvluchten.

Het vliegerskorps van Lufthansa voert actie voor betere arbeidsvoorwaarden. Daardoor vielen woensdag en donderdag al in totaal bijna 1800 vluchten uit, waaronder ook vluchten naar verre bestemmingen. Honderdduizenden passagiers zijn de dupe van de staking, die het bedrijf naar schatting 10 miljoen euro per dag kost.

Het conflict tussen Lufthansa en pilotenvakbond Vereinigung Cockpit (VC) sleept zich al meer dan twee jaar voort. Sinds 2014 is het al de veertiende staking.