buitenland

Passagiersvliegtuig in Colombia neergestort

Door ANP - 29 november 2016

BOGOTA (ANP) – Een Boliviaans vliegtuig met aan boord meer dan zeventig inzittenden is neergestort in Colombia. Dat melden verschillende media. Het Braziliaanse voetbalteam Chapecoense reisde met de vlucht dat vertrok vanaf vliegveld Viru Viru in Bolivia.

Het vliegtuig zou in de buurt van het Colombiaanse Medellín zijn neergestort mogelijk door een tekort aan brandstof. Het toestel was op weg naar het José María Córdova International Airport in Rionegro, het op een na grootste vliegveld in Colombia.

De Braziliaanse voetbalclub Chapecoense was onderweg om de finale van de Copa Sudamericana (de Zuid-Amerikaanse variant van de Europa League) te spelen tegen Atletico Nacional uit Medellín.

Hoeveel mensen precies aan boord waren is nog onduidelijk. Verschillende lokale media hebben het over 72 passagiers en negen crewleden. Een woordvoerder van het vliegveld in Rionegro zei in een verklaring dat er mogelijk overlevenden zijn.