buitenland

Recordaantal migranten verdronken in 2016

Door ANP - 04 november 2016

GENVE (ANP) – De gevaarlijke overtocht naar Europa over de Middellandse Zee is dit jaar een recordaantal migranten fataal geworden. Tot nog toe zijn 4220 mensen om het leven gekomen door verdrinking en uitputting. Daarmee overstijgt het dodental nu al dat van vorig jaar, meldde vrijdag de Internationale Organisatie voor Migratie, die de treurige statistieken bijhoudt.

In 2015 overleefden 3495 mensen de reis niet. Het jaar daarvoor kwamen 3162 migranten – zowel oorlogsvluchtelingen als mensen die om economische redenen naar Europa reizen – om het leven. Woensdag raakten nog 240 migranten vermist op zee. Aangenomen wordt dat zij niet meer leven.

Veruit de meeste doden (3743) vallen op de zogeheten centrale mediterrane route tussen Libië en Italië. Op de oostelijke route naar Griekenland vielen afgelopen jaar nog 415 doden.