buitenland

Secret Service mogelijk naar Trump Tower

Door ANP - 26 november 2016

NEW YORK (ANP) – De Amerikaanse Secret Service, verantwoordelijk voor de bescherming van Amerikaanse hoogwaardigheidsbekleders en hun familie, gaat mogelijk een verdieping in de Trump Tower huren. Dat meldde een bron binnen de veiligheidsdienst vrijdag aan CNN. De bovenste verdiepingen van de wolkenkrabber in New York worden bewoond door Donald Trump, de toekomstige president van de Verenigde Staten, en zijn gezin.

Trump zal vanaf 20 januari zijn intrek nemen in het Witte Huis in Washington. De vraag is of zijn vrouw Melania en jongste zoon Barron met hem meeverhuizen of achterblijven in New York, zodat Barron daar zijn schooljaar kan afmaken.

In het geval de toekomstige first lady en haar zoon wel met Trump meeverhuizen, zullen de beveiligers opnieuw afwegen wat de noodzakelijke maatregelen zijn om het presidentiële gezin te beschermen tijdens hun bezoeken aan New York.