buitenland

Strijders IS schieten op Israëli’s op Golan

Door ANP - 27 november 2016

TEL AVIV (ANP) – Jihadisten hebben zondag op de Syrische Golan-hoogte Israëlische militairen bestookt. Het is volgens de krant Haaretz erg ongebruikelijk dat Israëlische militairen daar door jihadisten beschoten worden. Ze wilden de Israëli’s in een hinderlaag laten lopen, aldus een zegsman van het leger. Het waren strijders van de Shuhada al-Yarmuk, een beweging uit de streek die banden heeft met Islamitische Staat (IS).

De strijders zijn volgens een Israëlische officier na hun aanval vanuit de lucht door de Israëli’s uitgeschakeld. Het ging om de vier jihadisten in een voertuig waar een zwaar machinegeweer op was gezet. Het stond enkele honderden meters van de grens van Syrië met het door Israël bezette deel van de Golan.

De Israëli’s hebben zondag in de streek ook geschut van het Syrische leger gebombardeerd.