buitenland

Stuifmeelstorm Australië eist nog meer levens

Door ANP - 27 november 2016

MELBOURNE (ANP) – Het aantal mensen dat in Melbourne is overleden door astma-aanvallen na een onweersbui, is zondag opgelopen tot zes. Dat bevestigt de Australische gezondheidsorganisatie aan ABC News.

Nog vijf mensen liggen in het ziekenhuis met klachten, van wie er twee in kritieke toestand verkeren. De storm van maandag zorgde ervoor dat zo veel pollen verspreid werden dat duizenden mensen met stuifmeelallergie astma-aanvallen kregen.

Sinds maandagavond hebben ziekenhuizen meer dan 8500 hooikoortspatiënten behandeld. De hulpdiensten werden op het hoogtepunt van de stuifmeelstorm om de paar tellen gebeld en personeel werd van verlof teruggeroepen om te assisteren.

Het is nu voorjaar op het zuidelijk halfrond. Het heeft veel geregend, waardoor veel gras nu in bloei staat.