buitenland

Tientallen doden door treinbotsing Iran

Door ANP - 25 november 2016

TEHERAN (ANP/RTR) – Een botsing tussen twee passagierstreinen in Iran heeft vrijdag zeker 31 mensen het leven gekost. Het bestuur van de provincie waar het ongeluk gebeurde, zei te verwachten dat het aantal slachtoffers verder zal stijgen.

Tientallen passagiers zijn gewond naar ziekenhuizen gebracht, meldden Iraanse media. Op tv waren beelden te zien van vier ontspoorde wagons, waarvan er twee in brand stonden.

,,Het ongeluk gebeurde toen een passagierstrein achterop een andere trein botste die stilstond bij het station”, schetste de Rode Halve Maan de situatie. Maar waardoor de botsing precies werd veroorzaakt, is nog niet bekend.

Het fatale ongeluk gebeurde in de stad Shahroud, in het noorden van het land.